Uitspraak Vosmeerse burenruzie vanavond op tv

NIEUW-VOSSEMEER – Wie nieuwsgierig is naar de ‘afloop’ van de burenruzie in Nieuw-Vossemeer, waarvoor de Rijdende Rechter op 1 september jongstleden opnames kwam maken in het dorp, moet vanavond om 22.20 uur afstemmen op NPO 1.

In de allerlaatste uitzending van het programma met de alom bekende mr. Frank Visser komt het conflict aan de orde van de families Kumutat en Van Tilburg met hun buren, het echtpaar Buijs.

Laatstgenoemden zijn hun huis in de Voorstraat aan het verbouwen, maar dat gebeurt op een manier die Kumutat en Van Tilburg geenszins aanstaat. Hun privacy is ernstig in het geding, zo betoogden zij tijdens de hoorzitting op 1 september in ’t Wagenhuis.

Buijs hield echter vol zich aan de wet- en regelgeving te houden. De gemoederen raakten behoorlijk verhit bij de opnames, met name tussen Buijs en Van Tilburg bleek het al vele jaren niet te boteren.

Op 23 september waren de betrokkenen te gast in Slot Zeist, waar mr. Frank Visser zijn bindende oordeel bekendmaakte. Daarover is evenwel nog niets naar buitengebracht, dat gebeurt vanavond pas in de uitzending van KRO-NCRV.