Uitslaande brand verwoest De Sportvriend in Dinteloord

DINTELOORD – Een grote, uitslaande brand heeft vanmorgen vroeg café/cafetaria De Sportvriend in Dinteloord grotendeels verwoest. Persoonlijk ongelukken deden zich niet voor. Ruim twintig woningen in de buurt zitten als gevolg van de brand zonder stroom, Enexis doet er alles aan om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

De brand brak rond vijf uur uit in de zaak aan de Westerstraat/Westzijstraat. De vermoedelijke oorzaak was een defect in de meterkast. Uit voorzorg werd een gedeelte van de omgeving afgezet en verrichtte de brandweer voortdurend metingen naar gevaarlijke stoffen, waarvan echter geen sprake bleek.

Omwonenden moesten niettemin ramen en deuren dicht houden, omdat het niet gezond is de rook in te ademen die vrijkomt bij een brand. De gemeente stelde De Buitelstee open om zo nodig mensen op te vangen, maar daarvan hoefde niemand gebruik te maken.

Omstreeks half tien kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven.Het cafégedeelte van het pand is zodanig beschadigd dat het uit veiligheidsoverwegingen gedeeltelijk gesloopt dient te worden.