Uitreiking diploma’s muziekexamens Volharding

STEENBERGEN – In een volle theaterzaal van ’t Cromwiel zijn afgelopen zaterdag aan 18 leerlingen van Volharding diploma’s uitgereikt van de muziekexamens A, B en C. Dat gebeurde tijdens een feestelijke avond waar de drie jeugdorkesten van de vereniging mochten optreden. En dus zat de zaal vol met familie en vrienden.

De organisatie van de avond lag in handen van Kunstbalie, de instelling die regionaal muziekexamens afneemt. Muziekvereniging Volharding mocht de aankleding verzorgen en had daarnaast een flink aantal leerlingen die voor een examen opging. Aan wethouder Cor van Geel de eer om voor de laatste keer de diploma’s uit te reiken. “Ik zie dit eigenlijk niet als werk; ik vind het elke weer een genot om te zien hoe actief jongeren hier in Steenbergen met muziek bezig zijn. Het is voor mij de laatste keer, mijn opvolger zal hier de volgende keer staan”, aldus Van Geel, die ter afscheid een presentje van de vereniging in ontvangst nam.

De Muzieketiers (groep 6 en 7 van de basisschool), de Muziek Maten (groep 8 en de brugklas), en JONG Volharding (vanaf de 2e van het voortgezet onderwijs), mochten beurtelings hun kunsten vertonen. Op het einde was er, na wat geprop vanwege het groot aantal muzikanten, nog een gezamenlijk optreden.

Claudia de Groen van Volharding was in haar nopjes met de energie van de avond en sprak de hoop uit dat het publiek het ook zo had ervaren. “Er is een heel rijk muzikaal leven in Steenbergen. Misschien bent u als ouders in de zaal ook wel aangestoken door het plezier van het spelen in een orkest. Probeer het gewoon; je bent nooit te oud om te beginnen”, enthousiasmeerde ze tot besluit.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl