'Uitmarkt voor herhaling vatbaar'

STEENBERGEN – De Uitmarkt die vandaag zijn eerste editie beleefde is wat wethouder Cor van Geel betreft zeker voor herhaling vatbaar. ,,Er wordt vaak gezegd dat Steenbergen niet zo veel te bieden heeft als het gaat om kunst en cultuur. Ik denk dat we hiermee het tegendeel wel hebben aangetoond,’’ zo stelde hij na afloop.

De wethouder mocht bij de afsluiting op de Markt een cheque van 635 euro in ontvangst nemen, zijnde de opbrengst van de kunstveiling. Dit geld wordt later dit jaar besteed aan een project in het kader van cultuuronderwijs op de Steenbergse basisscholen.
Ook Rob Vierboom van het Kunst- en Cultuurplatform, dat het initiatief nam voor de Uitmarkt, toonde zich tevreden. Evenals Van Geel hoopt hij op een vervolg. ,,Het zou vooral mooi zijn als anderen de organisatie van ons overnemen, zodat wij weer nieuwe initiatieven kunnen ontplooien.’’
Of de Uitmarkt daadwerkelijk een jaarlijks terugkerend evenement kan worden, moet  blijken uit de evaluatie, waarbij volgens Vierboom en Van Geel best een aantal verbeterpunten ter sprake zal komen. ,,Dat kan niet anders als je iets voor de eerste keer doet. Het was bijvoorbeeld lastig dat enkele leden van het platform ook actief moesten optreden met hun eigen vereniging.’’
Dankzij het gevarieerde programma en het aangename najaarsweer was het heel de middag gezellig druk in de binnenstad. De reacties van het publiek waren zonder uitzondering enthousiast.