Uitmarkt swingend van start

STEENBERGEN – In het centrum van Steenbergen is de eerste Uitmarkt volop aan de gang. Burgemeester Saskia Bolten gaf even na twaalf uur, na een swingende openingsact, het startsein voor de kunst- en cultuurmanifestatie.

,,Het beoefenen van kunst en cultuur doen mensen altijd met een lach, dus geniet daar allemaal van,” sprak burgemeester Bolten in haar openingswoordje.
De Uitmarkt is een initiatief van het Kunst- en Cultuurplatform, (financieel) ondersteund door gemeente, horeca, winkeliers, Kiwanis en Lions Club.
Bedoeling van het festijn is om het grote publiek te laten zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van kunst en cultuur in Steenbergen. Dansscholen, muziekverenigingen, zanggezelschappen en kunstenaars zetten heel de middag hun beste beentje voor om hun activiteiten over het voetlicht te brengen.
In de Blauwstraat kunnen kinderen meehelpen aan de totstandkoming van het langste schilderij. Om 15.30 uur is er bij De Joosse een kunstveiling, waarvan de opbrengst wordt bestemd voor cultuuronderwijs op de Steenbergse basisscholen.
Het programma speelt zich af van het Kerkplein tot en met de kop van de Kaaistraat en van de Markt tot en met theaterschool Myra Ceti. De afsluiting is om 18.00 uur op de Markt, waar ook vanavond echter nog optredens zijn van diverse bands.