Uithuilen en opnieuw Begienu

KRUISLAND – Op initiatief van zaal Koch in Kruisland en dj Ton Peeters van Metro Drive In Show uit Steenbergen wordt op vrijdag 1 februari een benefietavond gehouden ten bate van de door brand getroffen bouwclub De Begienurs. Artiesten als Jettie Pallettie en Johan Vlemmix hebben hun medewerking al toegezegd.

Afgelopen vrijdag gingen het bouwkot en de carnavalswagen van De Begienurs in vlammen op. De asbestresten die daarbij vrijkwamen en verspreid werden over diverse percelen aan de Molenweg in Kruisland zijn inmiddels opgeruimd. Alleen het woonhuis dat bij de afgebrande schuur hoort wordt later nog gesaneerd.

In overleg met de verzekering wordt bekeken in hoeverre de loods helemaal afgebroken moet worden of gedeeltelijk kan blijven staan. De leden van de bouwclub beslissen dit weekeinde hoe zij toch nog met een wagen(tje) mee kunnen gaan doen aan enkele optochten. Onderdak hebben zij inmiddels aangeboden gekregen van hun ‘collega’s’ van BC Witte Geit. En de pomp die tijdens carnaval op de Markt in Kruisland staat, wordt sowieso door De Begienurs vervaardigd.

Uithuilen en opnieuw ‘begienu’ is nu het credo bij de bouwers, die dus ook financieel te hulp worden geschoten, onder andere met de benefietavond. Kort na de brand gaven de leden al aan dat zij in de loop van het jaar hun onderkomen graag weer willen heropbouwen.

In 2011 gooiden De Begienurs hoge ogen met deze carnavalswagen. De creatie van dit jaar beloofde minstens net zo mooi te worden. (foto André Roosenburg)