Uitgebreid programma 1ste Steenbergse Havendag

STEENBERGEN – In en om de jachthaven staat op zaterdag 17 september veel te gebeuren. Het programma van de eerste Steenbergse Havendag begint met de jaarlijkse Vlietsail van De Fenders, waarvoor zeilers zich nog kunnen inschrijven via www.vlietsail.nl

Om 10.00 uur worden de deelnemende boten vanuit de oude havenkom richting de Vliet gesleept, waar om 11.00 uur de wedstrijd op de Grote Baan van start gaat, om 11.10 uur de race om de Special Cup begint en om 11.20 uur de deelnemers aan de Kleine Baan worden ‘weggeschoten’.

Sport en spel

Rond de klok van 14.00 uur zal iedereen weer terug zijn aan wal, voor de prijsuitreiking en het begin van de overige activiteiten, die SportparkUitje.nl, De Wallevis en Z’Onder Zeil en jachthaven De Schapenput Steenbergen op poten hebben gezet. Het middagprogramma duurt tot 18.00 uur en staat in het teken van sport en spel, voor zowel de jeugd als voor volwassenen. De bezoekers kunnen survivallen, kanovaren, sloepvaren, of zich vermaken met oud-Hollandse spellen en een fotospeurtocht rond de haven. Verder zijn er ook nog modelboten (in actie) te zien.

Peddelrace

Om 15.00 uur vindt er een peddelrace plaats, waarbij de deelnemers zich in tweetallen met rubberbootjes zo snel mogelijk van de ene naar de andere kant van de haven moeten begeven. Deelname is gratis en voor het benodigde materiaal wordt gezorgd. Aanmelden kan via info@sportparkuitje.nl

Demonstratie reddingsteam brandweer

Vervolgens verzorgt de Brandweer Steenbergen om 16.00 uur een demonstratie van het zogeheten oppervlakte reddingsteam. Aan het evenement verlenen verder de Survivalafdeling van sv Diomedon, de mini-supportersvereniging van vv Steenbergen, Akkermans Leisure & Golf, Modelbouw Vereniging Steenbergse Vliet, de John F. Kennedygroep en Arcadia Steenberen hun medewerking. Dweilband De Primurkus zorgt in de middaguren bovendien voor gezellige muziek op de kade.

Lokale muziek

Om 18.00 uur gaat het avondprogramma van de Havendag van start, met een volledig Steenbergse ‘line up’. De groep 40-UP bijt het spits af, gevolgd door de Persi Swing Collective, Amicitia en de band Phonecall.

Gedurende heel de dag is er gelegenheid om rondom de haven een drankje te nuttigen en ook staat er een barbecue voor de lekkere trek.