Uitbreiding kassen Westland niet aan de orde

STEENBERGEN – De initiatiefnemers van een nieuw kassencomplex in het Westland hoeven niet op medewerking van de gemeente Steenbergen te rekenen. Wethouder Wilma Baartmans zei woensdagavond in de oordeelvormende vergadering dat het college in deze regeerperiode zeker niet meewerkt aan uitbreiding van de glastuinbouw. Ze reageerde hiermee op een betoog van een bezwaarmaker die een lijst met handtekeningen heeft ingezameld van omwonenden die tegen bebouwing van het open landschap zijn. Het gaat om een gebied aan de zuidelijke kant van de Westlandse Langeweg.

Twee initiatiefnemers uit die buurt en een projectontwikkelaar hebben de handen ineengeslagen om daar een kassencomplex te bouwen. In de structuurvisie van de gemeente van 2012 staat dat glastuinbouw op die plek tot de mogelijkheden behoort, maar daar blijkt uit de reactie van de wethouder geen voorkeur voor te bestaan.

Deze week reactie van gemeente verstuurd

Omwonenden geven aan dat ze het open karakter van het gebied willen behouden in plaats van het vol te zetten met kassen. Ze vragen dan ook om in het bestemmingsplan op te nemen dat het terrein alleen voor agrarische doeleinden mag worden gebruikt.
De wethouder wist verder te vermelden dat de antwoorden op de brieven van de initiatiefnemers en omwonenden deze week vanuit de gemeente worden verstuurd. Ook de gemeenteraad wil op de hoogte gehouden worden van de plannen en zal geïnformeerd worden door de wethouder.

Door: Nicole van de Donk