Uitbreiding buurtpreventieteam StrieneZuid

STEENBERGEN – Zes maanden nadat buurtpreventieteam StrieneZuid van start is gegaan, wil de vrijwilligersorganisatie haar werkgebied graag uitbreiden naar heel het oostelijke deel van de wijk Steenbergen-Zuid, gelegen tussen de Molenweg, Oudlandsestraat en Seringenlaan.

Aanleiding om met buurtpreventie te beginnen was een toename van het aantal woninginbraken in de omgeving van het Elzeplein, Wilgepad, Denneplein, Berkepad, Seringenlaan, Populierlaan, Kastanjelaan en de Oudlandsestraat. Sinds een groep van 40 gecertificeerde en bijzondere gemotiveerde ‘lopers’ een oogje in het zeil houdt, is er veel minder sprake van overlast en criminaliteit. ,,Een merkbaar resultaat,’’ stelt wijkagent Jack Ambags tevreden vast.

WhatsApp-groep

Mede op verzoek van de politie en de gemeente, wil het succesvolle buurtpreventieteam daarom ook andere straten in Steenbergen-Zuid gaan bestrijken. Het totale aantal leden bedraagt momenteel 90 personen, waarvan er dus 40 regelmatig preventief rondlopen en 83 aangesloten zijn van de speciale WhatsApp-groep, waarmee alle betrokkenen elkaar – en de politie – bij (vermeend) onraad en verdachte situaties snel op de hoogte kunnen brengen. Ook krijgen zij elke maandag een WhatsApp-alert, met een rapportage wat er zoal is voorgevallen, en regelmatig een nieuwsbrief per mail of desgewenst op papier.

Met de huidige groep, kan StrieneZuid haar werkgebied al uitbreiden met de omgeving van de Vredeskerk en de Gummarusschool.

Reacties

Dit najaar hoopt StrieneZuid nog verder uit te kunnen breiden in het gebied tussen de Kastanjelaan en Anjerstraat, begrensd door de Oudlandsestraat en de Seringenlaan, om volgend jaar door te groeien naar het gebied tussen de Anjerstraat en de Molenweg, ook weer begrensd door de Oudlandsestraat en de Seringenlaan, zodat het werkgebied straks heel het oostelijke deel van Steenbergen-Zuid beslaat.

In hoeverre dit allemaal lukt, hangt af van de reacties van de bewoners, die onlangs allemaal een informatiebrief over het buurtpreventieteam hebben ontvangen. De eerste aanmeldingen zijn al binnen bij de wijkcoördinatoren/initiatiefnemers Wim van der Giessen en Eduard Tonissen, die echter op nog veel meer respons hopen. ,,Hoe meer ogen en oren, hoe beter.’’