Uitbaters Wellse Vaert zien zich alsnog genoodzaakt te stoppen

WELBERG – Nancy en Henny Brugmans zetten op 30 juni alsnog een punt achter hun bestaan als exploitanten van café-zaal De Wellse Vaert aan de Kapelaan Kockstraat. Onlangs kondigde het echtpaar verheugd aan een doorstart te (mogen) maken, maar van die blijdschap is inmiddels weinig meer over, door een conflict met de eigenaar van de horecagelegenheid.

Daarmee hadden de uitbaters naar eigen zeggen duidelijk afgesproken, dat zij de kans zouden krijgen om de zaak nieuw leven in te blazen. De schriftelijke toezegging hieromtrent bleef uit, aldus Nancy en Henny, die wel bericht kregen dat de huurachterstand betaald moest worden. Anders zou er een uitzettingsprocedure worden gestart. ,,Het opbouwen van zo’n zaak lukt niet van de één op de andere dag, zeker niet met de zomer voor de deur. Bovendien waren we door alle toestanden twee verenigingen en de helft van de biljarters kwijtgeraakt.’’.

'We moeten nu voor onszelf kiezen'

Eerst dachten de exploitanten nog dat het zo’n vaart allemaal niet zou lopen met de eventuele uitzetting, maar afgelopen maandag ontvingen zij weer een brief met die strekking. Op dat moment besloten de Brugmansen de handdoek in de ring te gooien. ,,We hebben de kans niet gekregen om er weer wat van te maken en die gaan we niet krijgen ook. Nu moeten we voor onszelf kiezen.’’

Op 30 juni gaan ze daarom uit eigen beweging de sleutel inleveren.

Volgens Adri Kas van HorecaKas Makelaardij uit Breda, die de exploitatie van het pand in portefeuille heeft, is het ‘in principe de bedoeling dat er nieuwe huurders gevonden worden’.