Uitbaters Wellse Vaert kunnen alsnog blijven

WELBERG – Toen Henny en Nancy Brugmans afgelopen zondagavond de deur van zaal De Wellse Vaert in Welberg op slot draaiden, waren zij ervan overtuigd dat daarmee het afscheid van het kerkdorp een feit was. Enkele uren later bleek die toekomstverwachting met 180 graden gedraaid en stonden zij weer als vanouds achter de tap.

Als gevolg van de recessie bouwde het echtpaar in de afgelopen jaren een huurachterstand op die de pandeigenaar in december deed besluiten op zoek te gaan naar nieuwe huurders. Binnen een week meldde zich een gegadigde die op 31 maart de zaak over zou nemen, maar dat ging op het allerlaatste moment toch niet door.

Zodoende kreeg het echtpaar Brugmans weer een nieuwe kans. De exploitanten bedongen bij de eigenaar van het pand dat zij voldoende gelegenheid krijgen om er het beste van te maken. ,,We hebben de tijd enorm tegen gehad,’’ aldus Henny Brugmans. ,,De eerste jaren hier waren geweldig, maar toen kwam de crisis. En die loopt nu langzamerhand op zijn eind. Dat merken wij in onze omzet. De klanten geven het wat gemakkelijk uit; er staan weer feesten in de agenda. We hebben er vertrouwen in.’’