Uit de ouwe Blauw-wit doos van John Rommers: een kijkje in 1985

Het is 1985. Voetbalvereniging Steenbergen heeft op dat moment 7 senioren elftallen die op zondag uitkomen in competitie verband. Het 7e elftal is een elftal dat al zo’n 10 tot 15 jaar bestaat uit spelers in de leeftijd van 38 tot ruim 50 jaar. In het seizoen 1984 / 1985 werd het elftal van elftalleider Jo Bogers kampioen, nadat het in de jaren daarvoor al diverse keren op een 2e en een 3e plaats was geëindigd op de ranglijst.

In de jaren ‘80 werd door de sportcommissie van de gemeente Steenbergen ( die bestond toen nog) jaarlijks een sportman of -vrouw, sportploeg en sportanimatorverkiezing georganiseerd.
Het bestuur van v.v. Steenbergen had het zevende elftal opgegeven als kandidaat voor de titel sportploeg, uiteraard vanwege het behaalde kampioenschap maar vooral ook omdat het betreffende team al vele jaren met zo goed als dezelfde spelers een team vormde en er op de sportiviteit van de spelers ook nooit iets was aan te merken.
Sportploeg werd het 7e elftal van v.v. Steenbergen niet, het 1e seniorenteam van de tafeltennisvereniging TCS ging er met die titel vandoor, maar er was wel een eervolle vermelding voor de op leeftijd zijnde Blauw witten.
Wedstrijdsecretaris Jan Jonkers – op dat moment al 37 jaar lid van v.v. Steenbergen – werd gekozen tot sportanimator van het jaar 1985.
Op 25 februari 1986 werden de prijzen uitgereikt, waarna bijgaande foto werd gemaakt van de sporters die werden geëerd.

Op de foto: Staand v.l.n.r. Jan Jonkers (sportanimator 1985 / wedstrijdsecretaris) Koos Helmons ,Piet Rozendaal (eervolle vermelding als sportanimator/ secretaris stichting ijsbaan De Kruisbeek) Jan Mulder , Ad v.d. Wegen , Ad Valk ,Piet v.d. Wegen , Ed de Greef , Frans v.d. Heuvel , Piet Bolders , Peter Ernest , Arie de Graaf en Anton v.d. Weegen.
Gehurkt v.l.n.r. Rijn Vogelaar , Ton Vogelaar , Eric Oerlemans (sportploeg 1985/tafeltennisvereniging TCS) Jo Bogers en Willy v.d. Kieboom)

Door: John Rommers