Twintigste Survivalrun in de maak

STEENBERGEN – Zondag 30 april wordt de Survivalrun Steenbergen gehouden. Het betreft de inmiddels twintigste editie en de belangstelling voor het evenement is elk jaar uitstekend. Dit jaar kunnen maximaal 750 deelnemers aan de bak. Ze dienen niet alleen te beschikken over een prima conditie, maar zeker ook over een goede zwemvaardigheid.

Zoals inmiddels op het parcours – dat loopt door de kom van Steenbergen – te zien is heeft de bouwclub van Survival Steenbergen al een groot aantal hindernissen opgebouwd. Deze variëren in moeilijkheid, maar zullen zeker een aanslag betekenen op het uithoudingsvermogen van de deelnemers.

Er wordt gestreden in verschillende categoriën: van de hele kleintjes tot 9 jaar en jeugd – zowel wedstrijd als recreatief – tot volwassenen. Dit jaar is er naast de JSC (jeugdwedstrijd) ook BSC (volwassenwedstrijd). De minirun voor deelnemers in de leeftijd van 5 tot 9 jaar gaat over 1 kilometer. De andere runs – recreatief, individueel en koppel – gaan over afstanden van 4, 5 en 7,5 kilometer. Start en finish is op het survivalterrein op het sportpark aan de Seringenlaan.

De organisatoren kunnen overigens ook nog hulp gebruiken van vrijwilligers. Wie belangstelling heeft en een helpende hand wil bieden kan nadere gegevens vinden op de website: www.survivalrunsteenbergen.nl .