Twintig kleine huurwoningen in Buiten de Veste

STEENBERGEN – Ontwikkelaar Modular Building Company (MBC) uit Bergen op Zoom gaat twintig kleine, goedkope en duurzame woningen bouwen in het plan Buiten de Veste. Het bedrijf presenteerde schetsontwerpen die inmiddels door de Welstandscommissie zijn goedgekeurd.

Het gaat om 10 kleine studio’s van 39 m2 en 10 appartementen die elk zo’n 49 m2 groot zijn. De woningen zijn energiezuinig – zogenaamde nul-op-de-meter woningen – en met de energieprestatietoeslag meegerekend – betalen de huurders respectievelijk 640 en 675 euro per maand. Het aanbod van MBC houdt in dat de woningen voor minimaal 20 jaar voor sociale huur beschikbaar zijn.

‘Aanwinst’

Voor huurders is de realisatie van dergelijke woningen heel prettig. Toen woningcorporatie Stadlander in oktober 2018 besloot om de aanvankelijke plannen voor dergelijke woningen stop te zetten liet wethouder Wilma Baartmans onderzoeken of er voldoende behoefte naar een dergelijke behuizing was. En dat bleek duidelijk zo te zijn. De wethouder noemt het plan van MBC een aanwinst voor de woningvoorraad. “Ze zijn betaalbaar, maar ook vernieuwend: gasloos en energieneutraal”. Na het uitwerken van de koopovereenkomst worden bouwplan en financiering nader uitgewerkt. Vervolgens wordt de omgevingsvergunning aangevraagd.