Twijfels over ‘Project Nieuw-Vossemeer’

NIEUW-VOSSEMEER – Het initiatief van Rotterdammer Laurens Collée om via Twitter op te roepen tot een nieuwjaarsborrel, aanstaande zaterdag bij café Voorwaarts in Nieuw-Vossemeer, wordt door kroegbaas Herman Buijs enerzijds erg gewaardeerd, maar hij wil voorkomen dat ‘Project Nieuw-Vossemeer’ een herhaling wordt van het beruchte ‘Project X’, dat in 2012 voor een massale toeloop en ernstige ongeregeldheden zorgde in het Groningse Haren.

Buijs dacht er vandaag dan ook over om het feest meteen maar helemaal af te blazen, maar de initiatiefnemer heeft hem bezworen dat hij de deskundigheid in huis heeft om te zien of de animo voor de nieuwjaarsborrel binnen de perken blijft. Morgen zal Collée volgens Buijs hierover bovendien in overleg treden met de afdeling handhaving van de gemeente.

Zelf sprak de café-eigenaar vanmiddag al met burgemeester Ruud van den Belt. ,,Die zit natuurlijk ook niet op allerlei toestanden te wachten.’’ Morgenavond wordt er een definitieve beslissing genomen, aldus Buijs, die door Collée werd benaderd naar aanleiding van het mislukte Foxfeest met oud en nieuw, waarvoor nauwelijks belangstelling was. Als ‘goedmakertje’ leek het de Rotterdammer wel een leuk idee om met wat vrienden een nieuwjaarsborrel te gaan drinken bij Voorwaarts.

Vervolgens plaatste hij hierover een bericht op Twitter, dat al gauw werd opgepikt door landelijke media. ,,Meerdere grote radio- en televisiestations hebben laten weten dat ze zaterdag naar Nieuw-Vossemeer willen komen,’’ stelt Buijs. ,,Dit wordt te gek, te riskant. Nieuw-Vossemeer mag dan op zaterdag niet met het openbaar vervoer bereikbaar zijn, als er vijf- tot zeshonderd mensen op af komen, zou dat al te veel zijn.’’

Foto: Foxlake.nl