Tweeduizend varkens omgekomen bij brand in Kruisland

KRUISLAND – Een grote brand bij Van de Wouw Varkenshouderij aan de Kleine Bolspolder in Kruisland heeft vanmiddag tweeduizend varkens het leven gekost. De brand ontstond even na drie uur vanmiddag en legde twee stallen in de as. Volgens nog onbevestigde berichten zou de brand ontstaan zijn tijdens werkzaamheden aan het dak van een van de loodsen.

Metingen ter plaatse hebben uitgewezen dat er geen giftige stoffen of asbest zijn vrijgekomen. Desalniettemin is omwonenden geadviseerd om ramen en deur gesloten te houden.

Direct na het melden van de brand is opgeschaald naar grote brand en kreeg het brandweerteam Kruisland hulp van teams uit de regio. De inspanning van de aangerukte brandweerteams was er toen al op gericht om te voorkomen dat de brand naar de naastgelegen stallen over zou slaan. De getroffen stallen waren reeds reddeloos verloren. Ter bestrijding van het vuur zijn drie blusvoertuigen en twee hoogwerkers ingezet. Rond half vijf werd de tweede hoogwerker ingezet om te helpen met de afbluswerkzaamheden.

Foto’s: Dasja Abresch©Steenbergse Courant