Tweede voorronde regionale turnwedstrijd verloopt soepel

DINTELOORD – Ze is met haar medetrainster Didi de Windt tevreden over het verloop van de eerste wedstrijd dag. Trainer Corry van der Ree van turnvereniging HMS heeft in de 34 jaar dat ze turntrainster is al heel wat wedstrijden meegemaakt. En ook nu kan ze tevreden constateren dat de organisatie van de twee-dags-wedstrijd prima is.

Gisteren kwamen de ruim 200 deelnemers stevig aan hun trekken op de onderdelen springen, brug ongelijk, balk en vloer. En ook vandaag zullen 160 turnsters de arena in sporthal De Buitelstee betreden. Het betreft de tweede voorwedstrijd in de regionale kampioenschappen. De eerste werd namelijk eerder in Fijnaart gehouden. “Wie hier de beste resultaten boekt stroomt door naar de regio kampioenschappen. Aan het eind van de dag zullen we zien hoeveel leden van HMS daar bij zitten”, aldus Corry van der Ree. Zij is inmiddels al tien jaar trainer van Houd Moedig Stand (HMS) en doet met veel inzet die naam eer aan. (Voorheen was Van der Ree trainster van Trafo, de Steenbergse vereniging waarvan ze ere-lid is).

Tweede plaats op het erepodium

Trots kon Corry van der Ree gistermiddag toezien hoe wethouder Petra Lepolder ook een medaille kon omhangen bij Cheyenne van Dongen, die een fraaie tweede plaats behaalde in de categorie Junioren E en op het erepodium plaats mocht nemen.

Belangstellenden welkom

Vandaag wordt het tweede deel van de voorwedstrijd gehouden. Alle belangstellenden zijn hiervoor van harte welkom in sporthal De Buitelstee. Turnvereniging HMS hoopt op veel bezoekers. De vereniging kan deze ondersteuning zeker goed gebruiken.

Foto’s en tekst: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl