Tweede prijs voor Ravelijn in finale Volution Challenge

STEENBERGEN – ’t R@velijn is deze week op de tweede plaats geëindigd bij de finale van de Volution Challenge. Volution is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Avans Hogeschool en het Steenbergse ICT-bedrijf Databyte en helpt scholen om op een vooruitstrevende manier onderwijs te geven, met optimaal gebruik van digitale leermiddelen.

Om de ‘geboorte’ van Volution te vieren werd enkele maanden geleden de gelijknamige Challenge uitgeschreven, waarbij scholen de kans kregen om hun visie op onderwijs en ICT in de vorm van een didactische uitdaging te verwoorden.

Uit alle inzendingen zijn vervolgens drie finalisten geselecteerd. Naast ’t R@velijn waren dat het Goese Lyceum en OBO West-Brabant. Zij mochten zich deze week in het NAC-stadion presenteren, beoordeelden elkaar, en ook vanuit Volution vond jurering plaats.

De verschillen waren klein, maar uiteindelijk werd het Goese Lyceum tot winnaar uitgeroepen en kreeg ’t R@velijn dus de tweede prijs toegekend, goed voor een workshop naar keuze voor het docententeam. Ook wordt er op de Steenbergse vmbo-school een start gemaakt met de ontwikkeling van een digitale leeromgeving: de Volution portal.

Op ’t R@velijn wordt het onderwijs al vormgegeven op een frisse, eigentijdse manier, in een modern en inspirerend gebouw. De leerlingen werken grotendeels met tablets in plaats van de traditionele boeken, zo lichtte directeur Huibert de Jonge (rechts op de foto) toe.