Tweede en laatste ster Keurmerk Veilig Ondernemen

STEENBERGEN – Bij het oplopen van de Markt kun je sinds gistermiddag twee speciale stoeptegels zien liggen, horende bij het Keurmerk Veilig Ondernemen, waarvoor Steenbergen de tweede ster heeft toegekend gekregen. Dat is ook meteen de laatste, want het project komt ten einde.

Bedoeling is wel dat de ideeën en het gedachtengoed voortleven, de betrokken partijen zullen ook contact met elkaar houden, maar er wordt niet meer zoveel tijd en energie ingestoken als de afgelopen jaren het geval was, gaf voorzitter Bram Achterberg van de lokale werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen gisteren te kennen.

,,Een meerderheid van onze achterban vindt het nu veilig genoeg en dus goed zoals het is,’’ verklaarde hij bij de uitreiking van de tweede ster, plus bijbehorende stoeptegel. Dat gebeurde door adviseur Helga van de Mortel van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiliugheid (CCV), waaronder het KVO valt, aan Achterberg en wethouder Vincent van den Bosch van economische zaken. Zij legden de tegel vervolgens op z’n plek in de binnenstad, naast het eerste exemplaar dat in 2013 werd ontvangen.

'Duidelijk signaal naar winkelend publiek én naar mensen met minder goede bedoelingen'

De hercertificering betekent dat we structureel goed op weg zijn met een schone, goed onderhouden en veiligere omgeving. Dat geeft een duidelijk signaal naar het winkelend publiek, maar ook aan mensen met minder goede bedoelingen,’’ sprak Van den Bosch, tevreden over de huidige situatie in het winkel- en uitgaanscentrum van Steenbergen.

Bij de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen waren behalve de gemeente, de retailers en de horeca ook politie en brandweer betrokken. Achterberg bedankte alle betrokkenen voor hun medewerking en Van de Mortel stelde dat Steenbergen trots mag zijn op de bereikte resultaten. ,,Maar leun nu niet achterover, blijf ervoor gaan!’’