Tweede editie van verhalenmiddag ‘Witte da?’ op 25 oktober

STEENBERGEN – Na de succesvolle eerste editie volgt een tweede van ‘Witte da?’, een middag vol verhalen van vertellers over zaken die hen hebben geraakt of die hen bezighouden. Ook dit keer is de plaats van handeling het theatercafé van Myra Ceti aan de Wouwsestraat.
Steenbergenaren Claudia de Groen en Willem Jongeneelen hebben ook voor deze verhalenmiddag een gemêleerd gezelschap vertellers uitgenodigd, ieder met een compleet eigen verhaal of geschiedenis.

“Zo vertelt Gerard Baten van heemkundekring De Steenen Kamer over het mysterie van de schat van het Waterhoefke en legt de creatieve 14-jarige Rongshen Chen uit hoe het is om op te groeien in de traditionele Chinese cultuur. Hilde van Straten-de Caluwé praat liefdevol over haar overleden broer Ludo.

Beeldend kunstenaar Sjoerd van den Boom vertelt over de bijzondere, vaak grappige liedjesteksten die zijn vader optekende in het boekje ‘As Moeder Zong’ en dichter Lucas Boot leest werk voor uit de bundel Spiegelwerk”, zo laten de organisatoren weten.

Interview en zang

Muzikant, arrangeur en bandleider Frits Bayens wordt door journalist Willem Jongeneelen geïnterviewd over zijn vak, zijn carrière en zijn bigband. Tot slot zal de als 9-jarige vluchteling vanuit Bosnië in Steenbergen terecht gekomen Igor Sékulovic vertellen over zowel zijn jeugd, de integratie, de gebleven liefde voor zijn vaderland als de prachtige muzikale avonturen die hij in zijn bands Projekt Rakija en This Is Lovski op onder meer het festival Lowlands meemaakte.

Igor Sékulovic zingt tevens een aantal van zijn meest persoonlijke liedjes live.

Inloop

Vanaf 14.30 uur is de inloop, tussen 15.00 en 17.30 uur volgen de verhalen. De entree bedraagt 5 euro (inclusief een drankje en een hapje). Vanwege de coronamaatregelen is het aantal stoelen beperkt en reserveren via witteda@hotmail.com noodzakelijk.