Tweede editie Stonemountains Cup nog groter van opzet

STEENBERGEN – Na het succes van de eerste editie, heeft Patrick Lagas van dansschool Brouwersgast in Steenbergen een nog uitgebreider programma opgezet voor de tweede jaargang van de Stonemountains Cup.

De ballroom- en latindanswedstrijden vinden op zaterdag 2 en zondag 3 april plaats in de sporthal van De Knotwilg, waar het evenement ’s zaterdags om 16.30 uur van start gaat. Nieuw hierbij is het 1ste Open NK Salsa, mét afterparty.

Op de 250 vierkante meter grote dansvloer wordt ’s zondags vanaf 10.00 uur gestreden om de prijzen. Tijdens de Stonemountains Cup komen ruim twintig verschillende categorieën aan bod, van debutanten, nieuwelingen en (national) amateurs tot en met de hoofdklasse senioren, alsook rolstoeldansers.

Bij alle finales wordt de muziek live verzorgd door de Superpianoshow en voor het publiek (toegang 5 euro p.p.) zijn tribunes beschikbaar, met goed uitzicht op het dansspektakel. De deelnemers betalen 7,50 euro p.p. en 2,50 euro voor elke extra discipline.

Internationale jury

Voor de internationale jury heeft Lagas onder anderen een wereldkampioen, een vijfvoudig Nederlands en Europees kampioen, een meervoudig Amerikaans kampioen en een meervoudige Europese en wereldkampioenen bij de amateurs en de professionals weten te strikken.

Dansparen die zich willen inschrijven voor de Stonemountains Cup kunnen dit tot 30 maart doen via inschrijvenstonemountainscup@gmail.com (bij aanmelding voor 25 maart wordt men in het programmaboekje opgenomen). Er is ook nog plek voor standhouders, zij kunnen hun belangstelling kenbaar maken via standhoudersstonemountainscup@gmail.com