Tweede editie Beesroelers nog carnavalesker met Snollebollekes

STEENBERGEN – Zaterdag 3 februari vindt in ’t Cromwiel de tweede editie plaats van BeesRoelers – de knalnavaleditie.  BeesRoelers is een speelse verbastering van het Bassrulers Outdoor festival aan het Waterhoefke. Vorig jaar verraste de organisatie door dance te koppelen aan carnaval. Met een opkomst van ruim 500 bezoekers bleek het een schot in de roos.

Organisator Erik Scherpenisse legt uit: “We wilden met dit evenement vooral iets toevoegen aan het bestaande carnavalsprogramma en dan met name specifiek voor de jongeren. Het was vorig jaar best spannend, omdat tijdens carnaval bestaande tradities heel erg gekoesterd worden.”

De trend om carnaval te combineren met dance ontstond een aantal jaar geleden in Oost-Brabant. “Het is vooral de kunst om oude vertrouwde elementen te koppelen aan verrassing en nieuwe ervaringen.” aldus Scherpenisse, om op die manier in te spelen op de hedendaagse belevingscultuur.

Tijdens de avond zullen de Snollebollekes present zijn en zullen ook diverse dj hun best doen, onder andere met Freestyle, waarbij hits – ook carnavalshits – gepimpt worden met een dancebeat. Achter de draaitafel verschijnen Pat B, Yves, STTRBSTN en de lokale talenten Boys & JS evenals De Vaste Stampgasten. De afsluiting wordt dit jaar verzorgd door Phuture Noize.