Tweede Culturele hapjestour gaat zondag niet door

STEENBERGEN – Hoewel de eerste Steenbergse Culturele Hapjestour goed in de smaak viel en binnen een uur naar aankondiging volgeboekt was, gaan de geplande tweede editie – deze zondag – en ook de derde die op 28 maart gepland stond, niet door.

Woordvoerder van de organisatie Ewout van den Berg geeft aan dat de druk te groot werd vanuit de lokale autoriteiten en BOA’s om een dergelijk evenement in deze coronaperiode geen vervolg te geven.

“De veiligheidsregio’s hebben inmiddels een afkeer van alles wat met wandelen, fietsen of autorijden te maken heeft. Het aantal uren dat inmiddels met BOA’s en lokale autoriteiten is overlegd is groot. De druk om alles al eerder los te laten, werd al opgevoerd. Op een gegeven is het mooi geweest. Zij doen dit uiteraard ook vanuit hun bevoegdheid. Het is oprecht jammer.”

Wel geeft Van den Berg aan dat er naar wordt gestreefd om het initiatief weer op te starten als de terrassen open mogen. “En dat dan de tweede editie alsnog door kan gaan”.

foto’s: Afgelopen zondag bleek de eerste hapjestour een succes. De deelnemers wandelden een tocht van zo’n vijf kilometer langs historische plekken in het Steenbergse en konden smikkelen bij de vijf deelnemende horecagelegenheden.

Beelden bij dit artikel