Twee nieuwe topattracties op Steenbergse kermis

STEENBERGEN – Waar het publiek vorig jaar voor het eerst kennis kon maken met de Experience en The Ultimate, zijn komend weekeinde de Roundup en de Superstar de grote trekpleisters van de Steenbergse kermis, die vrijdagmiddag begint en doordraait tot en met maandagavond.

Exploitant Jopie Oudsen streeft ernaar elke zomer enkele voor Steenbergen nieuwe, spectaculaire topattracties te arrangeren en is daar dus ook dit keer weer in geslaagd. Wie niet bang is om op hoge snelheid in het rond geslingerd te worden en over de kop te gaan, kan zich vier dagen achtereen naar hartelust vermaken.

Maar zoals gebruikelijk biedt de kermis voor ieder wat wils. Jong en oud komen ruimschoots aan hun trekken bij de ruim twintig attracties, die zoals gewoonlijk op de Markt en de Westdam staan. Nieuw ook is het Crazy Coconut funhouse. Vertrouwde ‘kermisklanten’ zijn o.a. de draaimolen, schiettent, autoscooters, rupsbaan, eendjes vissen, lucky-cranes en het schuivenspel. De oliebollen- en de snoepkraam ontbreken evenmin.

Vrijkaarten en loterij

Clown Desalles en wethouder Petra Lepolder verrichten vrijdagmiddag omstreeks 15.45 uur de officiële opening, bij de Roundup op de Westdam en delen bij die gelegenheid maar liefst 250 vrijkaartjes uit voor verschillende attracties.

Traditiegetrouw krijgen de kermisbezoekers bij elk kaartje dat zij kopen een gratis kanskaart voor de loterij. Burgemeester Joseph Vos verzorgt maandagavond – om 19.00 en 20.30 uur bij de Roundup – twee trekkingen, waarbij vier vakantiecheques (450, 225 en tweemaal 125 euro) euro, 2 DS-spelcomputers en vier grote pluche beesten te winnen zijn.

Om kans te maken op deze prijzen, moet men wel bij de trekking(en) aanwezig zijn en dienen de loten – volledig ingevuld – van tevoren ingeleverd te worden. Dat kan maandag van 14.00 tot 19.00 uur in een speciaal daarvoor bestemde bus bij de oliebollenkraam.