Afbeelding
zaterdag 24 augustus 2019, 11:00

Twee keer oefenwinst voor v.v. Steenbergen

STEENBERGEN - Op donderdagavond 15 augustus speelde Steenbergen thuis een oefenwedstrijd tegen zaterdag 4e klasser ZBVH uit Ridderkerk, de vroegere vereniging van de huidige blauwwit trainer Robin Borremans. We zagen een zeer gretig Steenbergen, dat wat personele bezetting betreft al een stuk completer was dan tijdens de eerste oefenwedstrijd tegen v.v. Slikkerveer. De Blauwwitten behaalden in die partij een grote 8-0 overwinning.

Tegenstander ZBVH was weliswaar kwalitatief een stuk zwakker dan Steenbergen, maar Steenbergen liet voetballend gezien een goede indruk achter, terwijl ook op de inzet niets aan te merken was. Binnen 15 minuten kwamen de Blauwwitten op een 4-0 voorsprong, hetgeen tevens de ruststand was.In de 21e minuut was het Jordy Dam, terug van een jaartje weggeweest, die nieuwkomer Joshua van Willigen bediende. Deze schoot vervolgens handig de 1-0 binnen.Vijf minuten later was het Diego Vaissaire die goed voorgaf naar Marvin Braat die vervolgens voor de 2-0 zorgde en weer 5 minuten later zagen we een mooie actie van Jordy Dam die afgaf naar Joshua van Willigen, waarna deze de 3-0 tegen de touwen schoot.Op het kwartier vond Mike de Hoog van afstand het doel en dat betekende de 4-0.

Wissels in tweede helft

Ook in het tweede gedeelte van de eerste helft bleef Steenbergen de betere ploeg maar doelpunten leverde dat vooralsnog niet op. Vanaf de 2e helft kwamen enkele andere spelers binnen de lijnen en ook toen resulteerde dat in een beter en gretiger v.v. Steenbergen.
Jordy Dam kopte in de 53e minuut een hoekschop achter de ZBVH doelman (5-0) en in de 62e minuut zorgde Mo Dahir voor de 6-0 na een prima actie van Boudein Bickel.
Met nog een kwartier op de klok was het wederom Jordy Dam die deze keer Bas van Broekhoven alleen voor de doelman van de tegenstander zette waarna die voor een 7-0 voorsprong zorgde.
Het slotakkoord was voor Mike de Hoog die in de 88e minuut na een voorzet van Diego Vaissaire voor de 8-0 eindstand zorgde.
Een iets te gemakkelijke overwinning tegen een tegenstander met minder kwaliteiten, maar zoals eerder gezegd, een Steenbergse ploeg die voetballend leuke dingen liet zien.

Groot Steenbergen Cup

Dinsdagavond 20 augustus speelden de Blauwwitten een oefenwedstrijd tegen zaterdag 3e klasser vv Prinsenland, de eerste wedstrijd in het kader van de Groot Steenbergen cup welke wedstrijden dit jaar worden gespeeld bij de organiserende vereniging Sc Welberg.
Omdat trainer Robin Borremans in deze fase van de voorbereidingen beschikt over een grote selectie zagen we in deze wedstrijd een Steenbergse ploeg met veel wijzigingen t.o.v. de wedstrijd tegen ZBVH.
Tegenstander Prinsenland was kwalitatief een stuk sterker , waardoor doelpunten maken niet zo eenvoudig ging dan in de vorige wedstrijd. Steenbergen was in de eerste 45 minuten de iets betere ploeg, maar de beste scoringskansen waren voor de Dinteloordse ploeg.

Het blijft 0-0 tot de rust

De eerste doelkans zagen we in de 20e minuut toen een aanval van Prinsenland werd besloten met een goed schot dat op de Steenbergse paal terecht kwam.
Even later een vlotte aanval van Steenbergen, waarbij er een scoringsmogelijkheid kwam voor Shantino van Dongen maar de Dinteloordse doelman was net iets eerder bij de bal en kon redding brengen voor zijn ploeg.
Prinsenland  kreeg in de laatste 10 minuten van de eerste helft nog twee goede mogelijkheden die niet werden benut, aan de andere kant zag Steenbergen speler Kevin de Jong zijn prima schot gestopt worden door de doelman van de tegenstander.

Uiteindelijk winst met 3-0

In de 2e helft maar liefst 6 wissels bij Steenbergen. De Blauwwitten gingen mede daardoor wel beter voetballen.
Hoewel de eerste kans nog voor Prinsenland was (een voorzet uit een vrije trap werd tegen de Steenbergse  lat gekopt) kwam Steenbergen in de 20e minuut op voorsprong.
Na een vlotte aanval over links kwam de bal  uiteindelijk voor de voeten van Jordy Dam die vervolgens via de paal  de 1-0 binnen tikte.
Vijf minuten later volgde een aanval door het midden waarbij Jordy Dam medespeler Mo Dahir bediende. Mede door het feit dat de doelman van Prinsenland niet vrijuit ging kon die de 2-0 binnen schieten.
Een volgende aanval van Steenbergen werd door Jordy Dam via de keeper en de lat over geschoten en alleen voor de doelman was het in de 36e minuut Mo Dahir die voor de 3-0 had kunnen zorgen maar helaas hard naast schoot.
Toch kwam de 3-0 vijf minuten voor tijd nog op het scorebord toen Jordy Dam in het Dinteloordse strafschopgebied in balbezit kwam en met een bekeken schot raak schoot.

Gisteren, donderdagavond 22 augustus heeft Steenbergen de 2e wedstrijd van de Groot Steenbergen cup gespeeld tegen Sc Welberg.
Morgen, zaterdag 24 augustus, volgt om 13.15 uur de laatste  wedstrijd tegen Sportclub Kruisland.

Door: John Rommers