Twee elftallen Missen veroverden De Heen

DE HEEN – Haat en nijd waren gistermiddag niet van de partij tijdens de bootcamp bij Akkermans Leisure & Golf waar 22 aspirant-Missen zich in het zweet werkten. Vol enthousiasme stortten de dames zich op de meest avontuurlijke activiteiten zoals bubbelvoetbal en tokkelen. En hoewel niet alle dames er de lol van inzagen om zich metershoog aan een dun kabeltje naar beneden te laten storten, deden ze het toch. Want wie Miss wil zijn, moet pijn lijden.

Voor de mannelijke bewoners van de chaletjes bij Akkermans was het een dag uit duizenden. Hoeveel mooier kan het leven nog worden wanneer je de voordeur opentrekt en er 22 mooie meiden in roze short door je voortuin dartelen? Nog een klein beetje mooier klaarblijkelijk, snel op te lossen door het opentrekken van een biertje.

Meer dan een fraai toetje

De meiden zelf stoorden zich niet aan de toekijkende heren, waarschijnlijk omdat ze wel gewend zijn aan de aandacht van het mannelijk geslacht. Het zijn dan ook niet de minste exemplaren die meedoen aan één van de drie Miss-verkiezingen: Miss Teen, Miss Beauty of the Netherlands of Miss Intercontinental. De dames moeten bovendien meer in huis hebben dan een fraai toetje. De voorbereiding bestaat naast de bootcamp onder meer uit media- en communicatietraining, sport- en voedingsadvies, een make over en natuurlijk ontbreken de fotoshoots niet.  Al bij al een intensief programma dat naast de dagelijkse studie en werkzaamheden afgewerkt wordt.

Volledig afgekickt

Op momenten dat de Missen zich presenteren voor de jury is het vooral van belang dat zij laten zien dat de er achter de fraaie behuizing, intelligente, welbespraakte en sociale jongedames wonen. De twee Missen Brabant die gistermiddag aan de bootcamp meededen, zijn daar uitstekende voorbeelden van. Geen naïeve poppetjes maar dames die al wat van het leven gezien en geleerd hebben. “Voor mij is deelname een overwinning,” vertelt een openhartige Julia van Loon (21) die zich namens onze provincie als Miss Intercontinental opwerpt. “Vorig jaar durfde ik nog niet maar ik ben in een jaar tijd volledig afgekickt van drugs en alcohol en ben er nu klaar voor. Dit is mijn comeback en ik ben super gedreven!” De levenservaring die zij opdeed, zet zij in voor jongeren die in eenzelfde uitzichtloze situatie zitten. “Nadat ik mijzelf had aangemeld bij de verslavingskliniek merkte ik vooral veel steun te hebben aan de hulpverleners die in hetzelfde schuitje als ik hadden gezeten,” aldus de openhartige Tilburgse. “Ik wil er nu op mijn beurt zijn voor jongeren die er nu in zitten. Daarnaast word ik regelmatig uitgenodigd op scholen om mijn verhaal te vertellen.”

Veganistisch leven

Ook Daphne Albers (20) die namens Brabant een gooi doet naar de titel Miss Beauty of the Netherlands is een sociaal bewogen jonge vrouw. “Ik richt mij vooral op het voorkomen van dierenleed," motiveert de Etten-Leurse Miss. “Dat houdt mij al van jongs af aan bezig en gaat diep. Ik ben momenteel aan het onderzoeken hoe ik het best een veganistische levensstijl aan kan nemen die bij mij past. In de nabije toekomst hoop ik andere jonge mensen te inspireren om bewust met de consumptie van dierlijke producten om te gaan.”

De bootcamp bij Akkermans ervaren zij allebei als een gezellige middag vol uitdagingen. “We hebben een hele leuke club meiden bij elkaar. Mensen denken vaak dat er veel jaloezie is onderling, maar dat is helemaal niet aan de orde,” benadrukt Miss Daphne.

Foto’s en tekst: Dasja Abresch©KijkopSteenbergen

Foto 1: Miss Julia van Loon (links) en Daphne Albers (rechts) vertegenwoordigen de provincie Noord-Brabant bij de Miss-verkiezingen.