Twaalf auto-eigenaren getroffen door bandensteker

STEENBERGEN – Niet minder dan twaalf Steenbergenaren wachtte afgelopen zondag een onaangename verrassing toen zij bij hun auto kwamen en daar met lek gestoken banden geconfronteerd werden. Het betrof voertuigen die geparkeerd stonden aan de Westdam (6) en Wisselkom (2) in Steenbergen en aan de Pastoor Ermenstraat (4) in Welberg. Negen eigenaren deden inmiddels aangifte bij de politie die naarstig op zoek is naar getuigen.

“Op dit moment kunnen wij ons onderzoek op niets baseren,” aldus een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant. “De aangiftes zijn gedaan via internet, maar daarbij is geen melding gedaan van verdachte personen of andere bruikbare informatie.”

Via Facebook en de Welbergse buurtapp Nextdoor wordt afschuw uitgesproken over de vandalistische acties. Ook wordt daar een enkele melding gedaan van een verdacht persoon. “We hopen dat dat soort meldingen ook bij ons terecht komen,” aldus de woordvoerder. “Wij vangen graag boeven, dus wanneer dergelijke informatie niet doorgegeven wordt, is dat een gemiste kans.”

De politie hoopt daarnaast dat bewoners en/of bedrijven zich melden die bruikbare informatie hebben, bijvoorbeeld beelden van beveiligingscamera’s.

Meldingen kunnen telefonisch gedaan worden via 0900 8844, of via een WhattsApp bericht naar (06) 52528336.