TV Soufflé zorgt voor avondje ouderwets lachen met ‘Rollator-Revolutie’

KRUISLAND – De spelers van toneelvereniging Soufflé kregen in dorpshuis Siemburg dit weekend de lachers op hun hand met de voorstelling ‘De Rollator-Revolutie’. Het stuk speelde zich af in een pas geopend zorgcentrum waar het vanwege een fusie allesbehalve soepeltjes verloopt. Ruzie tussen de bewoners en een verschrikkelijke directeur aan het roer zorgden voor komische situaties die het publiek uiteraard kon waarderen. Zowel vrijdag- als zaterdagavond speelde TV Soufflé voor een uitverkochte zaal.

Het zijn drukke tijden voor de Kruislandse toneelclub. In december stonden ze nog in de Commerce met twee theaterdiners waarvoor ze de sketches en liedjes zelf schreven. Tijd om bij te komen was er niet, met deze twee voorstellingen die stonden geprogrammeerd in Siemburg. “De druk was hoog, maar we doen het met veel plezier. Deze laatste week hebben we elke dag gerepeteerd om het stuk zo goed mogelijk op de planken te kunnen brengen. We hebben als groep veel lol, dat scheelt”, vertelt regisseur Peter van Giels.

Die lol begint traditiegetrouw bij TV Soufflé al voordat de echte voorstelling begint. Ditmaal konden de bezoekers buiten bij de ingang met een rollator een parcours doorlopen om zo helemaal in de sfeer van het bejaardencentrum te komen. Bij binnenkomst werden de bingokaarten uitgereikt en moesten de medicijnen worden ingenomen die gelukkig erg naar snoep smaakten.

Opstand

Op het podium een aaneenschakeling van komische situaties nadat door een fusie twee totaal verschillende groepen ouderen het met elkaar moeten rooien in het nieuwe zorgcentrum ‘De Toekomst’. De ene groep heerlijk volks en de andere groep behoorlijk deftig. Waar de ene graag gehaktballen eet zou de ander “die nog niet eens aan de hond voeren.” Maar door de gezamenlijke opstand tegen directeur Slachter (Peter Gommeren) komen de twee kampen toch nader tot elkaar.

Speelster Winny Heimerikx tekende voor de rol van Ans de Smet, een demente oudere vrouw die denkt dat haar man nog gewoon in de fauteuil zit, ook al is hij al tien jaar dood. Met volop hilarische situaties als gevolg. “We hebben erg enthousiaste reacties gehad na afloop. Natuurlijk gaat er altijd wel iets mis, maar daar merkt het publiek meestal niks van. Eigenlijk heeft iedereen altijd een leuke avond voor weinig geld”, aldus Winny Heimerikx.

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl