TV Souffle; reünie of afscheid?

KRUISLAND – Met hun laatste show ‘De Reünie’ nam TV Souffle vrijdag en zaterdagavond afscheid. Want na 38 jaar valt voor de toneel en theatervereniging het doek. Nog één keer genoot het publiek van hilarische sketches, liedjes en heerlijk eten.

‘Het is toch weer heel leuk samen’

Ze hadden het al eerder aangekondigd, de leden van TV Soufflé. Hun afscheid zou in stijl gevierd worden met de voorstelling ’De Reünie’. Leden én oud-leden sloegen aan het repeteren. Nieuwe,  en soms, hele oude sketches werd nieuw leven ingeblazen. Kostuums kwamen uit de mottenballen en de kelen werden gesmeerd. Het werd een weerzien van goede vrienden. Vooral de laatste week werd dagelijks gerepeteerd. Al dan niet met huisband ’Jeepster’. Eigenlijk was het weer heel leuk zo samen.

‘Volle zaal’

Vrijdagavond was het dan zover. De zaal van ‘De Siemburg’ stroomde al vroeg vol. De verwachtingen van het publiek waren hooggespannen. De spanning bij de theatergroep waren hoog. Maar dat bleek helemaal niet nodig. Vanaf de eerste act zat de stemming er goed in. Er werd meegezongen met de liedjes en de trouwe bezoekers wisten soms zelfs nog hoe de sketches afliepen.

‘Dan gaat het weer vanzelf’

Ook de spelers pakten hun rol weer snel op. Waar de één nog even moest wennen, had een ander totaal geen plankenkoorts. Maar toen de eerste gang erop zat, was het gedaan met de zenuwen. Iedereen had er duidelijk zin in, het optreden ging weer vanzelf. Er werd weer naar hartenlust geïmproviseerd, er werd weer hartelijk gelachen.

‘You never WOK alone’

Beide avonden vlogen voorbij. “Ik weet niet wie er meer genieten” lachte Peet van Giels. “Het publiek of wij” Aan het einde van de avond werden een aantal ‘gouwe ouwe’ gezongen. “Dokter Bernard’ en ‘Je loog tegen mij’. Of ‘Brandend zand’, gezongen door Winnie en begeleid door Jeepster. De armen gingen al snel de lucht in. Maar het slotlied, gezongen door Peter Heeren, stal de show. ‘You never WOK alone’ werd met veel humor gebracht. Maar toen de hele zaal ging staan en uit volle borst meezong, kwamen er toch wel emoties boven. De Reünie was een geweldige show. Maar daarmee valt ook het doek voor TV Soufflé, tenminste……..

Tekst: Tineke Feskens  Foto’s: Jan de Langen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel