‘Trots op zulke betrokken inwoners’

STEENBERGEN – Acht inwoners van onze gemeente zijn vanmorgen door burgemeester Ruud van den Belt, uit naam van Koning Willem-Alexander, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De lintjes vielen ten deel aan de Steenbergenaren Ad van de Par (67), Ton Peeters (54), Piet Smout (77), Jenny van de Velde (74), Piet Verkouter (66), Bernd Vroon (71), Martien Kats (47) uit Dinteloord en Henk Keijzers (59) uit Nieuw-Vossemeer.

Stuk voor stuk mensen die zich, allemaal op hun eigen manier, meer dan verdienstelijk hebben gemaakt binnen de lokale gemeenschap. Dat is de samenleving niet ontgaan en daarom heeft het Zijne Majesteit behaagd hen koninklijk te onderscheiden.

Burgemeester Van den Belt haalde de betrokkenen, die vaak met een smoesje naar het gemeentehuis waren gelokt, één voor één naar voren, zodat zij – ondanks het slechte weer buiten – nadrukkelijk in het oranjezonnetje kwamen te staan.

,,Vrijwilligers zoals u zijn het kloppend hart van onze gemeenschap, daar ben ik trots op en u mag vooral ook trots op u zelf zijn,’’ sprak hij de acht gedecoreerden toe. ,,Hartelijk gefeliciteerd en dank voor de inzet, betrokkenheid, enthousiasme en passie waarmee u voor verbinding in onze samenleving zorgt.’’

Na afloop van de uitreiking van de lintjes, werd er in het gemeentehuis een receptie gehouden voor de kersverse decorandi, die morgenochtend bovendien zijn uitgenodigd bij de aubade op het bordes van het oude stadhuis in de Kaaistraat, ter gelegenheid van Koningsdag.