Triatleten en wandelaars over nieuwe A4

DINTELOORD – Het stuk van de A4 tussen Steenbergen en Dinteloord wordt zaterdag 21 juni gedeeltelijk belopen door de wandelaars die dan meedoen aan de drie langste (15, 25 en 40 kilometer) van de 52ste Suikerstadmars. Een week later ‘jaagt’ ’t Veerke – de organisatie van de 30ste Verwer&Janssen triathlon in Oud-Gastel – zo’n 1000 atleten over het weggedeelte, dat dan deel uitmaakt van het fietsparcours.

Stichting Suikerstad Sportief en ’t Veerke hebben van Rijkswaterstaat en de Combinatie A4 Steenbergen, de aannemer van de nieuwe snelweg, toestemming om de A4 op deze manier ‘in te wijden’, zij het voor langzaam verkeer. Hoewel, de triatleten zullen waarschijnlijk wel een stevig tempo ontwikkelen op de maagdelijke asfaltbaan.

Eerst is het echter de beurt aan de deelnemers van de Suikerstadmars van Stichting Suikerstad Sportief, die naast de langere routes ook tochten van 5 en 10 kilometer heeft uitgestippeld. Het vertrek van de 5, 10 en 15 kilometer is om 10.00 uur bij sporthal De Buitelstee, inschrijven kan ter plekke nog voor 3 euro. Wie de voorkeur geeft aan een wandeling van 25 of 40 kilometer, dient al tussen 7.00 en 9.00 uur op stap te gaan.

Tegelijkertijd met de Suikerstadmars vindt ook de (21ste) Suikerstadtour plaats, met fietstochten van 25 en 40 kilometer, waaraan men tussen 9.00 en 13.00 uur kan beginnen. Inschrijfkosten en startlocatie zijn hetzelfde.

Zwemmen, fietsen en hardlopen

Nadat de A4 eenmaal is warmgelopen, onderwerpen zaterdag 28 juni zo’n duizend triatleten de nu nog autovrije rijbaan aan wat je een testrit zou kunnen noemen. Juist de mogelijkheid om de snelweg te betreden, stelde de organisatie in staat om meer inschrijvingen toe te laten. De Gastelse triathlon is daardoor nu de op één na grootste wedstrijd in z’n soort van ons land.

Publiek kan het sportieve spektakel, wat het fietsen over de A4 betreft, overigens uitsluitend aan de beide ‘uiteinden’ van het weggedeelte aanschouwen. De wedstrijden duren van 9.00 tot 16.00 uur en zijn ook te volgen op  Livestream via http://www.tveerke.nl

Op het programma staan een 1/8e, 1/3e, 1,4e,  trio- en 1ste divisie triathlon, over de Olympische afstanden 1500 meter zwemmen (in de Roosendaalse Vliet), 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

De multisporters, inclusief landelijke toppers, komen ook dit jaar weer uit heel de Benelux, Duitsland en Engeland. Tot het deelnemersveld behoren ook circa zestig atleten uit de gemeente Steenbergen. 

Voor meer informatie: http://www.tveerke.nl

Vorig jaar maakten leden van de organisatie alvast een 'proefrit' op de A4 in wording.
©Foto ’t Veerke