Traverse zoekt taalmaatjes

STEENBERGEN – Traverse is een organisatie voor maatschappelijk welzijn, die onder meer hulp biedt aan mensen die tegen problemen aanlopen in onze maatschappij, door een gebrek aan beheersing van de Nederlandse taal. Hiervoor is Traverse per direct op zoek naar vrijwillige taalmaatjes, die mensen in Dinteloord en Nieuw-Vossemeer willen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Een taalmaatje zal voornamelijk aanvullend te werk gaan, op de werkzaamheden die de maatschappelijk werkers van Traverse verrichten. Taken van taalmaatjes zijn mede afhankelijk van het niveau en de behoefte van de cliënt(en) en behelzen onder meer: -oefenen met taalopdrachtjes, eventueel grammatica; mensen leren omgaan met praktische situaties zoals boodschappen doen; oefenen om Nederlandse brieven te ‘ontcijferen’. 

Dit alles wordt gedaan tijdens kantoortijden bij de mensen thuis, samen ‘aan de keukentafel’. Traverse is op zoek naar mensen die graag iets voor een ander willen betekenen, zich voor langere tijd willen inzetten, affiniteit hebben met de doelgroep en over geduld beschikken. Ook moeten belangstellenden een zogenoemde verklaring omtrent gedrag kunnen overleggen (kosten hiervoor worden vergoed).

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Lian Oostdijck via l.oostdijck@traversegroep.nl of neem contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen (VIP), (0167) 560382.