Trafo grossiert in eremetaal bij NK

STEENBERGEN – Het mixteam van Trafo heeft zondag bij de B-jeugd de prestigieuze Ahoycup gewonnen en dat was bepaald niet het enige succes voor de Steenbergse turnvereniging, want de senioren mix B behaalden in hun klasse de tweede plaats bij deze wedstrijden in Rotterdam en de dames senioren wisten op het hoogste A-niveau eveneens het zilveren te veroveren.

Zaterdag grossierden de Trafo-jongens bovendien in ereprijzen bij het Nederlands Kampioenschap individueel springen en behaalden de senioren B Nova Hensen en Claudia Laurijsse op airtumbling de nationale titel. Bij de senioren A wisten Vera Brooijmans en Marco Smulders op deze zelfde discipline beslag te leggen op het zilver.

Bij deze wedstrijden werd gestreden op de onderdelen minitramp, pegasus met minitramp en airtumbling. Noah Tewari won twee keer goud en een keer zilver, Lars de Bont ‘scoorde’ een gouden, een zilveren en een bronzen plak, en Sam Filius keerde met een zilveren en een bronzen medaille huiswaarts.

Het mixteam bij de B-jeugd bestond uit Yennin Westerweele, Yara Gorissen, Lars de Bont en Sam Filius. Het senioren Mix B-team werd gevormd door Linda Smulders, Laurien van de Wouw, Edwin van den Enden en Marco Smulders. Nova Hensen, Guusje Paassens, Esmee Antonissen en Vera Brooijmans waren de turnsters die op A-niveau voor dit grote Steenbergs succes zorgden.