Trafo excelleert tijdens NK in Ahoy

STEENBERGEN / ROTTERDAM – Het was weer een druk weekend voor enkele springers, trainers en supporters van Trafo. Zowel zaterdag als zondag mochten de Trafo springers in actie komen tijdens The Dutch Finals in Ahoy. Zaterdag waren de individuele wedstrijden. Ondanks het grote en sterke deelnemersveld, tijdens deze Nederlandse Kampioenschappen, lukte het toch om vijf plakken mee naar Steenbergen te nemen.

May-Lin Tjia werd bij de jeugd niveau B derde op minitramp en airtrack. Noa den Brinker werd als junior niveau B derde op pegases, Jil van der Hoeven werd bij de senioren niveau B derde op minitramp en Vera Brooijmans wist als senior op het hoogste niveau een tweede prijs op airtrack te behalen.
Zondag waren de Micro Teamgym wedstrijden. Een team bestaat uit drie tot vijf personen, waarvan er in elke serie drie springen. Er wordt gesprongen op de onderdelen airtrack, minitramp en pegases. Alle punten worden bij elkaar opgeteld en bepalen de einduitslag. De jongste meiden Femke, Fayell, May-Lin en Jasmijn werden vijfde in de categorie jeugd niveau C. De junioren Britt, Evy, Yara, Noa en Demi werden tweede op B-niveau. Een eerste prijs op B-niveau was er voor de senioren Jil, Yennin, Laurien, Marjolein en Guitho. Vera, Esmee en Guusje waren op de airtrack de beste, maar moesten in de einduitslag het team dat meedoet aan de Europese Kampioenschappen voor zicht laten. Zij werden dus knap tweede in de categorie senioren A.
Het is de droom van de vereniging om een eigen turnhal met valkuil te krijgen, zodat het in de toekomst hopelijk ook voor Trafo mogelijk wordt om leden mee te laten doen aan het EK.

Door: Linda Smulders