Tour geniet van prachtig weer en er was spanning bij de behendigheidsrit

STEENBERGEN – De 51e Kleine Tour Steenbergen kent een prettig verloop. Na de sprint gisterochtend was er vanochtend volop spanning bij de behendigheidsrit. Deze werd onder prettig zonnige omstandigheden op het terrein bij het Cromwiel gehouden. Vervolgens vertrok de Tour karavaan voor een 57,5 kilometer lange etappe die via Dinteloord, Willemstad, Oude Molen, Fijnaart, Stampersgat en Kruisland natuurlijk eindigde in Steenbergen.

Gisterochtend werd de sprintwedstrijd verreden in de Van Gaverenlaan. Rinz van der Staal van de Glastuinbouw ploeg zegevierde bij de Jongens, gevolgd door Sjoerd Bijlsma en Brent Jongenelen op de derde plaats. Rinz van der Staal werd dus gele truidrager bij de Jongens.
Bij de Meisjes eindigde Kyra Trouw als eerste voor nummer twee Zoë Dam (Verkaart bouwbedrijf) en nummer drie Loïs Bouwens. Kyra Trouw werd gele truidrager. De witte trui ging naar Sjoerd Bijlsma en Zoë Dam. Niels van Veen (Rabobank) en Lizzie Pleit (Brasserie Puur) kregen de blauwe trui aan.

De behendigheidsrit leverde een overwinning op voor Brent Jongenelen (Fuji), nauw gevolgd door Rinz van der Staal en Jens Feijtel. Rinz van der Staal blijft in het geel.
Dat is eveneens het geval bij Kyra Trouw. Zij eindigde dan wel als zesde, maar bleef het fel begeerde geel behouden. De behendigheidsrit werd gewonnen door Emmelie de Kok van Brasserie Puur, Kikki Heshof eindigde als tweede, Fenna van de Kasteele werd nummer drie. De truidragers behielden alle hun gekleurd tricot.

[ door Peter Vermeulen ]

Beelden bij dit artikel