Tour du Hollande van ‘Fietsen voor Levens’

STEENBERGEN – Het aftellen is begonnen voor de leden van ‘Fietsen voor Levens’, die zaterdag 30 mei beginnen aan hun 1100 kilometer lange, zesdaagse Tour du Hollande ten bate van Hulphond Nederland. ,,Elke euro is en blijft welkom’’, stelt ‘kopman’ John Kuik van de Steenbergs/Dinteloordse stichting.

Samen met Liesbeth Hulshof en Lars van de Wouw gaat hij de volledige afstand rijden. Free Hulshof zal zo’n 300 kilometer mee fietsen, maar is ook chauffeur van de bus, evenals Dini Kuik, die bovendien de catering verzorgt. Tot het begeleidingsteam behoort verder nog Jolanda Kuik.

Op Lars na, zijn de leden van ‘Fietsen voor Levens’ allemaal familie van elkaar. Dat geldt ook voor het zevende teamlid, Benjamin Brouwers. Hij bereidt zich ondertussen voor op zijn eerste kwart-triathlon, waarmee hij zich op 14 juni in Terheijden eveneens in het zweet gaat werken voor Hulphond Nederland. 

Het is derde keer dat ‘Fietsen voor Levens’ dit goede doel heeft gekozen en dat zal voorlopig ook wel zo blijven. ,,Deze organisatie heeft het geld gewoon heel hard nodig. Van ‘pup tot pensioen’ kost een hulphond namelijk niet minder dan 43.000 euro.’’

Onderweg door Nederland worden de nauwe banden van ‘Fietsen voor Levens’ met Hulphond Nederland nog eens aangehaald, tijdens een tussenstop bij het opleidingscentrum in Herpen. Daar arriveert de Tour du Hollande volgende week dinsdag. De route voert het team verder onder meer langs bezienswaardigheden zoals de Zeelandbrug, Oosterscheldekering, Afsluitdijk, het Thialf-stadion in Heerenveen en de hunebedden in Drenthe. 

Belangrijkste doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld te verdienen voor Hulphond Nederland. Voor een euro per kilometer (of vijf euro voor zes kilometer) kan iedereen zijn steun geven aan het goede doel. De sponsors maken bovendien kans op een aantal leuke prijzen. ,,We hebben al 1000 kilometer ‘verkocht’, maar donaties blijven altijd welkom, ook als de kilometers op zijn.’’ 

Wie een bijdrage wil leveren kan een mailtje sturen naar info@fietsenvoorlevens.nl