Topopbrengst mini-roparun: ruim 14.000 euro

STEENBERGEN – Ook dit jaar kan de organisatie van de Koningsspelen en mini-roparun terugkijken op een geslaagde dag. Met de mini-roparun hebben de leerlingen van de Steenbergse basisscholen in totaal een bedrag van 14.582,50 euro opgehaald voor de Roparun. De kinderen deden hun uiterste best om zoveel mogelijk rondjes te lopen op de Van Gaverenlaan, aangemoedigd door ouders en opa’s en oma’s aan de kant.

Na de opening van de Koningsspelen door wethouder Esther Prent werd vrijdagochtend gestart met een warming-up op het Floraplein. Mirella Ooms van Myra Ceti kreeg de kinderen in beweging door de ‘Pasapas’ te dansen op het podium.

De ochtend was gereserveerd voor de onderbouw, ’s middags was het de beurt aan de hogere klassen. De organisatie lag zoals altijd in handen van sportcoach Lieke van Dongen, en de Steenbergse Roparunteams Stonemountainrunners en Door Dik en Dun. Zij zorgden ervoor dat alles op rolletjes liep, wat nog niet meeviel met zo’n grote groep kinderen. 

Rondjes rennen van 523 meter

Op het Floraplein stonden stormbanen waar de kinderen naar hartenlust op konden springen en vanaf konden glijden. Verder was het zweten geblazen tijdens het touwtrekken, maar was er gelukkig ook tijd om bij te komen met fruit en cake.

De Van Gaverenlaan was voor de gelegenheid omgetoverd in een mini-versie van de Roparun. Met krijt op de weg was net als bij de echte estafetteloop de start in Parijs en de finish in Rotterdam nagebootst. Gelukkig waren deze rondjes 523 meter, in plaats van de 523 kilometer die de volwassen Roparunners moeten afleggen. Desondanks een hele opgave voor de basisschoolleerlingen die zich allemaal in het zweet liepen.

Aan het einde van de ochtend werd bekend dat de ‘kleintjes’ met hun sponsorrondjes samen 6759,84 euro hadden opgehaald, een hele prestatie. De bovenbouw kon dat bedrag nog ruim verdubbelen wat de eindstand op 14.582,50 euro bracht. "Het was echt fantastisch", aldus sportcoach Lieke van Dongen.

 Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl