Toneelvereniging Soufflé al helemaal in kerstsfeer

KRUISLAND – Er is grote belangstelling voor de bijzondere toneeluitvoering die ‘TV Soufflé’ op het programma heeft staan. Ditmaal de dinershow ‘Kerstsoufflé’ die op 21 en 22 december plaatsvindt in dorpshuis Siemburg. Het ziet er naar uit dat de zaterdaguitvoering binnenkort geheel zal zijn uitverkocht. Van de 150 kaarten zijn er nu al 120 verkocht. Voor de zondagmiddag zijn nog volop kaarten beschikbaar.

“We hebben voor deze bijzondere dinershow alle teksten – ook voor de liedjes – zelf geschreven. Dat is in het afgelopen jaar gebeurd. Zelfs op vakantie kwam de inspiratie, lekker lui liggend op de badhanddoek kwamen er ideeën. Alles staat in het teken van kerstmis. Over de stress vooraf – ‘hoe zal het kerstdiner er dit jaar uitzien, bij wie eten we, wie nodigen we uit, bij wie komt de boom vandaan’ – en over van alles wat met de kerst te maken heeft. Traditioneel inmiddels, is er ook een plaatsje ingeruimd voor de ‘Kinderen van de Harmonie’. Die komen immers in alle uitvoeringen van de laatste jaren voor”, zo schetst regisseur Peet van Giels.
Tijdens de repetitieavond – op donderdagavonden in Siemburg – onderbreekt hij tussen door de repetitie om wat te vertellen over de komende uitvoering. Deze keer speelt de regisseur en artistiek leider zelf ook mee. “En onze huisband ‘Jeepster’ heeft een muzikale rol. Ze zullen dat geheel akoestisch doen.

De cast

In ‘Kerstsoufflé’ spelen naast Peet van Giels mee: Peter Heerden, Arthur van de Kar, de ervaren rot Peter Gommeren, nieuwkomer Bram van Dis, Els den Tuinder, Melanie Castenmiller, Suzan Kouwenberg en Loes van Dongen. Achter de schermen leveren Cees Bellemans, Hans Bernd de Jong en Toine van Loenhout een belangrijke bijdrage. Zij zorgen voor de techniek en het decor.

Ook op zondagmiddag

De voorstelling op 21 december begint om 19:30 uur. Speciaal voor belangstellenden die graag op een zondagmiddag willen komen kijken is zondag 22 december gereserveerd. Aanvang is dan om 15:30 uur. De kaartprijs bedraagt 30 euro (exclusief drankjes), de hapjes worden verzorgd door Partycentrum Koch en reserveren per groep (tafel) is mogelijk via tvsouffle@gmail.com.