Toine Koch: “De Coronacrisis heeft een groeiende impact op ons als ondernemer!”

“15 Maart 2020, de dag dat wij binnen een half uur onze bedrijven dienden te ontruimen, zal geen enkele ondernemer snel vergeten. Voor deze uitzonderlijke en onzekere periode ligt geen draaiboek klaar.
Waar doe ik goed aan? Red ik het om mijn geweldige medewerkers door te blijven betalen? Hoe lang gaat dit duren? Hoe ziet de wereld er uit als we straks weer open mogen?”.

“Er wordt een enorm beroep gedaan op ons ondernemerschap. De randvoorwaarden rondom de ‘Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW)’ waren niet direct duidelijk. Ondernemers hebben daarom zelf de afweging moeten maken of zij op een andere manier hun bedrijf voort ging zetten. Hieruit zijn prachtige initiatieven ontstaan”.

Hartverwarmend

“Koninklijke Horeca Nederland afdeling Steenbergen heeft de steun en snelle daadkracht van de gemeente Steenbergen als hartverwarmend ervaren. De heffing van lokale belastingen is uitgesteld, bezorgen/afhalen van maaltijden is per direct toegestaan (met inachtneming van de RIVM-voorschriften), en de ‘Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (TOZO)’ is door de gemeente direct in werking gesteld”.

Oproep

“Graag wil ik van dit artikel gebruik maken om de inwoners van onze gemeente te vragen om gebruik te maken van alle initiatieven die de horecaondernemers zijn opgestart. Wij hopen dat een ieder binnenkort weer gezond naar buiten kan en dat wij u mogen verwelkomen in de mooie gastvrije bedrijven die onze gemeente rijk is”.