‘Toen geluk nog heel gewoon was’ bij Myra Ceti

STEENBERGEN –  In aanwezigheid van ruim honderdvijftig belangstellenden werd vrijdagavond de klucht ‘Toen Geluk Nog Heel Gewoon Was’ opgevoerd in de theaterzaal van Myra Ceti. Onder hen waren ook de leden van de Dinteloordse zaalvoetbalvereniging FC Lattentrappers, die de voorstelling met hun financiële steun mogelijk hadden gemaakt.

Het wel en wee van de familie Kooiman vormde de rode draad van het toneelspel. Terwijl Frans Kooiman – een ietwat norse buschauffeur uit Rotterdam-Zuid – zich druk maakt over zijn uitblijvende promotie, ontdekt zijn kameraad en fervent womanizer Pieter dat zijn aantrekkingskracht op vrouwen steeds minder wordt. Als Pieter dan ook nog hoort dat niet zijn huisvriend Frans, maar een vrouwelijke collega de functie van groepschef wordt aangeboden zijn de rapen echt gaar.

Anders dan in de populaire (vrijwel gelijknamige) televisieserie ‘Toen Was Geluk Heel Gewoon’ speelde het stuk zich af in het Rotterdam van de jaren zeventig, herkenbaar aan de dames in fleurige bloemetjesjurken en de heren in nette pakken. Net als bij het tv-programma, werd er wel in onvervalst Rotterdams geacteeerd.

Foto’s Stanley van Aken©KijkopSteenbergen.nl