Toekomstige bewoners SDW Aan de Zuidwal legden eerste steen

STEENBERGEN – Nadat Arjan en Marjos met vereende krachten de eerste steen van de nieuwbouw van SDW Aan de Zuidwal hadden onthuld, poseerden zij als ware wereldsterren voor de camera. De beide SDW-cliënten waren uitverkoren om de symbolische handeling te verrichten en vonden het geweldig. Vooral Marjos maakte vol gebruik van haar ‘fifteen minutes of fame’ en schalde door de microfoon: “Bedankt, het was een superfijn moment! Ik heb ervan genoten!”

Om te bepalen wie de gevelsteen mocht onthullen, hadden de bewoners van de SDW-locaties aan de Vestinglaan en Oostdam hun naam in een schaal gedaan. Marjos kan zich nog als de dag van gisteren herinneren hoe het briefje met haar naam als winnaar tevoorschijn kwam. “Ik heb drie keer gevraagd of het echt waar was. Ik kon het gewoon niet geloven.” Afgelopen nacht had zij van de spanning onrustig geslapen. “Ik droomde dat ik het niet meer mocht doen omdat ik een pleister op mijn neus heb.” Daar was natuurlijk geen sprake. Voor het oog van tientallen medebewoners, familie en andere belangrijke mensen mochten Marjos en Arjan de prachtige gevelsteen onthullen. Voordat het zover was, bouwden hun medebewoners een kleurrijke muur van zelf geknutselde bouwstenen.

Blij en trots

Brigitte van Haaften, bestuurder van Stichting Dag- en Woonvoorziening kijkt al uit naar de voltooiing van het pand. “Soms moet je lang wachten, maar komt er wel iets moois. En dat moois, staat hier. Een prachtig gebouw waar we allemaal over hebben mogen meedenken.”

Wethouder Cor van Geel sprak namens de Gemeente Steenbergen zijn blijdschap en trots uit. “Hier staat straks een prachtig wooncomplex dichtbij de stad. De bewoners verdienen een goede woning in een mooie omgeving.”

Voor de zomer

Buiten de appartementen komen er in het gebouw ook nog twee woongroepen voor elk acht bewoners en een multifunctionele ruimte voor dagbestedingsactiviteiten.

De eerste steenlegging door SDW en bouwbedrijf Aan de Stegge was van symbolische aard aangezien de bouw al aardig vordert. Nog voor de zomer is het complex gereed en in september nemen de bewoners hun intrek.