Toekomstige bewoners Hof van Nassau: ‘We kunnen gewoon niet wachten!’

STEENBERGEN – Het was een drukte van belang, zaterdagmorgen in het nieuwe Hof van Nassau. In aanloop naar de verhuizing mochten de toekomstige bewoners en hun familieleden alvast een kijkje nemen in ‘misschien wel het mooiste verpleeghuis van het land’.

De dochter van Jan de Baat, die zijn kamer in de tijdelijke Lindenburgh verruilt voor een appartement met uitzicht op de haven, kan dat alleen maar onderschrijven: “Ik verkoop vandaag mijn huis nog en ga zelf hier wonen”, zegt ze gekscherend. “Wat is dit ontzettend mooi geworden.”

Jan de Baat zelf kan ook niet wachten om de verhuisdozen op transport te stellen. Niet dat hij het niet naar zijn zin heeft in de tijdelijke huisvesting in Nieuw-Vossemeer, maar als rasechte Steenbergenaar wil hij toch graag ‘naar huis’. “Dat is voor de familie ook gemakkelijker. We hebben geen grote familie, dus het zijn steeds dezelfde die naar Nieuw-Vossemeer moeten en dat is toch een belasting.”

De Baat is blij dat hij snel naar Hof van Nassau kan, maar dat geldt voor de meeste cliënten van tanteLouise, die nu nog in de tijdelijke Lindenburgh of Onze Stede wonen.

Avontuur

Hoewel sommigen zo’n verhuizing toch als een groot avontuur ervaren. “Sommige bewoners zijn er al weken mee bezig”, weet locatiemanager Marcha Kwisthout. “Daarom stellen we vandaag iedereen in de gelegenheid om even te komen kijken. Dan kunnen ze samen met de familie hun eigen apprtement zien, kunnen ze plannen maken voor de inrichting maar ook sfeer proeven in de binnentuin of het restaurant.”

Hoewel er nog het nodige werk verzet moet worden, is het merendeel van de reacties positief. “Het appartement is zoveel groter dan mijn huidige kamer; ik voel me heel rijk”, zegt een mevrouw.

De toekomstige bewoners van Hof van Nassau nemen in de week van 19 november hun intrek in het nieuwe verpleeghuis.

Tekst en foto: Marc Molenaars