Toekomst Couveringepark baart buurtbewoners grote zorgen

STEENBERGEN – Buurtbewoners van Couveringepark maken zich grote zorgen over de verdere ontwikkeling van de nieuwbouwwijk, waarvan zij veel wateroverlast ondervinden.

Couveringepark ligt volgens omwonenden uit de Wouwsestraat en de Molenweg te hoog en het ontbreekt aan (afdoende) drainage op het terrein waar voorheen de Akzo-fabriek stond. Als gevolg hiervan lopen kelders en tuinen in de omgeving vol water. ,,Het gaat van kwaad tot erger,'' stellen Hans Zaat en Eric van Doorn.

,,Het vocht trekt op, muren en vloeren gaan bol staan.'' De buurtbewoners vrezen dat er voorlopig geen verbetering in deze situatie zal komen, aangezien de bouw op Couveringepark als gevolg van de economische crisis stil ligt. Eén van de projectontwikkelaars, Woningstichting Geertruidenberg, moet zich uit financiële nood al terugtrekken.

Aan de Stegge, de tweede projectontwikkelaar, en de gemeente Steenbergen mogen zich daar niet achter verschuilen, vinden Zaat en Van Doorn. Eerstgenoemde zocht al schriftelijk en telefonisch contact met beide partijen, maar kreeg tot op heden geen reactie. ,,Er zal toch iets moeten gebeuren, want wie weet hoe lang het nog duurt voordat er weer gebouwd gaat worden. Zó kunnen ze de boel in ieder geval niet achterlaten. Couveringepark had een visitekaartje voor Steenbergen moeten worden, nu is het één grote aanfluiting. Je zult er maar een huis van vier ton hebben gekocht…''

,,Kortom, we moeten met z'n allen in actie komen. We hopen dan ook op zoveel mogelijk reactie van iedereen die zich gedupeerd voelt.'' Wie wil reageren kan dit per e-mail doen via m.zaat@home.nl