Toegankelijkheidscertificaten uitgereikt in de binnenstad

STEENBERGEN – Wethouder Bert van Kesteren heeft vanmiddag bij 27 ondernemers en andere eigenaren/gebruikers van panden in de binnenstad – ‘van supermarkt en bakker tot fysiotherapeut en kerk’ – het door hen verworven certificaat ‘Toegankelijk Steenbergen’ afgeleverd.

,,Steenbergen wordt straks dankzij de A4 voor iedereen nog beter bereikbaar en een groot pluspunt van het winkelcentrum zijn de uitgebreide, gratis parkeermogelijkheden. Een derde stimulans om hier inkopen te komen doen is de toegankelijkheid. Hiermee zijn we op een goede manier en concurrerend bezig ten opzichte van andere plaatsen in de regio, hopelijk levert dit alles dan ook een economische impuls op voor Steenbergen,'' zo sprak Van Kesteren bij de overhandiging van het eerste certificaat aan eigenaar Bastiën van Rosendaal van het Bakhuys.

Die plakte vervolgens meteen de bijhorende sticker op zijn voordeur, ter bewijs van het feit dat zijn zaak voor iedereen goed toegankelijk is. Bij het deskundige onderzoek dat hieraan voorafging werd onder andere gecontroleerd of mensen die slecht ter been zijn, rolstoelers, (groot)ouders met kinderwagens en visueel gehandicapten geen belemmeringen ondervinden.