Toegankelijkheidscertificaat voor 27 panden in stadscentrum

STEENBERGEN – In het kader van plan StadHaven zijn 27 panden in de binnenstad van Steenbergen onderzocht op hun toegankelijkheid voor alle bezoekers. Zij krijgen volgende week maandag van wethouder Bert van Kesteren allemaal het certificaat ‘Toegankelijk Steenbergen’ uitgereikt.

Het onderzoek is uitgevoerd door stichting Zet en bleef niet alleen beperkt tot winkels. Ook panden met een maatschappelijke functie en kerken zijn gecheckt op hun toegankelijkheid voor mensen die slecht ter been zijn, een visuele handicap hebben, afhankelijk zijn van rollator of rolstoel, of klanten die met een kinderwagen het winkelcentrum bezoeken.

Belangrijke controlepunten waren en zijn – onder meer – een brede entree, zitruimte en aanreikbare pinautomaten. Conclusie van Zet is dat alle bij het onderzoek betrokken panden aan genoeg voorwaarden voldoen om het certificaat (inclusief etalagesticker) te ontvangen.

Op verschillende plaatsen verdient de toegankelijkheid niettemin nog wel verbetering. Dit geldt onder meer voor het vrij houden van doorgang(en), zowel binnen als buiten. Alle 'deelnemers' krijgen tips een aanbevelingen om de toegankelijkheid van hun panden verder te verbeteren.