Toch nog een beetje Kleine Tour Steenbergen

STEENBERGEN – Het was natuurlijk een flinke domper. Maar de beslissing om de Kleine Tour Steenbergen geen doorgang te laten vinden is begin juli door het bestuur in volle overtuiging genomen. “Vreselijk jammer, maar het was onduidelijk wat wel en niet zou mogen. Ook hebben we nagevraagd of renners en ploegleiders al andere afspraken hadden gemaakt en dat bleek bij zowat de helft het geval te zijn”, vertelt bestuurslid René Barendse. Maar omdat de kriebels bij de bestuursleden een hoog onbedwingbaar gehalte hebben. worden er toch nog wat kleine Kleine Tour-activiteiten georganiseerd. Zo is er door Nicole Bruynseels met hulp van Rick van Beers, Melroy Braat en Pieter Hommel een speurtocht door Steenbergen uitgezet.

“De tocht kan door alle ploegen of door groepjes renners en ploegleiders afzonderlijk worden gemaakt. Gisteravond gingen er al twee groepen van start – de ploegen van Verkaart en Fuji Color – maar die moesten vanwege het onweer en de regen hun tocht afbreken. Vandaag komt een gemengde groep in actie onder leiding van de Puur-leiding Elien en Dennis Wennekers en Moniek Slokkers”, zo licht Nicole Bruynseels toe.  

Eierenloop

“We hebben hier op het schaduwrijke grasveldje achter de Watertoren een mini-parcours uitgezet. De kinderen lopen hier met een ei op een lepel en moeten het parcours zo snel mogelijk afleggen”. Onder het toeziend oog van de organisatoren aangevuld met bestuursleden Daniëlle Jansens, Ivo Nagelkerken en René Barendse en een paar ouders, wordt dat door de jongeren met veel plezier gedaan. Vervolgens gaat de speurtocht langs de huizen van ploegleiders en een paar sponsoren. Daar hangen letters die vervolgens een zin vormen. Aan het eind van de week zal duidelijk worden welke deelnemers met de juiste zin op de proppen komen.

“En er zijn nog wat spelletjes of activiteiten die moeten worden gedaan, waaronder in het stadspark, waar de kinderen op flessen moeten gooien. Tot slot krijgen ze nog een smakelijk ijsje bij eethuis Mei in de Oudlandsestraat”, verklapt Nicole.

Besloten spelmiddag

Het bestuur zal de speurtocht overigens ook nog rijden. En alle dagen zoeken ze wel een activiteit uit de kast. Want deze week zonder Tour blijft beslist onwennig en hun Tourenergie moeten ze nu eenmaal kwijt.

Zaterdagmiddag wordt een besloten spelmiddag op het sportpark gehouden. Daarbij mogen alleen de kinderen en hun ploegleiders aanwezig zijn. Zonder publiek dus, want dat is nu eenmaal de consequentie in deze coronatijd. “Toch wordt ook dat vast een leuke middag, waarbij we zeker alert zullen zijn om het risico zoveel mogelijk te beperken”, belooft voorzitter Coen Embregts.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant | KijkopSteenbergen.nl