Toch motoragent bij Kleine Tour

STEENBERGEN – De Kleine Tour, die morgen van start gaat, wordt toch begeleid door een motoragent. Dat heeft de organisatie op de valreep te horen gekregen. ,,En daar zijn we uiteraard ontzettend blij mee,’’ zegt penningmeester  Jack Goossens van de Stichting Kleine Tour Steenbergen.

Aan de motorbegeleiding van de jeugdronde dreigde na 45 jaar een einde te komen, als gevolg van organisatorische veranderingen bij de politie. De Stichting Kleine Tour drong er bij burgemeester Vos op aan hoe belangrijk het voor de veiligheid van de rennertjes is dat er een motoragent vooraan de karavaan rijdt tijdens de etappes, maar verder dan afspraken over een ‘maatwerkoplossing’ kwam het niet.

Noodgedwongen ging de organisatie daarmee akkoord. De politie zou o.a. voor voldoende assistentie op gevaarlijke kruispunten zorgen, maar een concreet plan bleef uit.

,,Ik ben daarover blijven bellen en mailen, met als uiteindelijke reactie het bericht dat er dus toch een motoragent beschikbaar wordt gesteld. ‘Die zal zich in de nabijheid van de voorzijde van de karavaan bevinden’,  zo citeert Goossens letterlijk uit de mededeling die hij heeft ontvangen van de politie.

,,Op momenten dat het nodig is, rijdt hij wel echt voorop. Dat geldt dan voor benoemde knelpunten zoals de Dinteloordseweg en de Zeelandweg Oost. Ook zal de motoragent indien noodzakelijk handhavend optreden en hij ziet toe op het evenement, de organisatie en de verkeersregelaars.’’

,,Het was een lange weg, maar het resultaat is er, gelukkig,’’ vervolgt Goossens. ,,Het heeft wel veel voeten in aarde gehad en we hadden ondertussen onze voorzorgsmaatregelen genomen, om problemen te voorkomen. Er zijn extra verkeersregelaars bijgekomen, zodat we er daarvan nu zo’n dertig hebben. Maar een motoragent is volgens ons nog altijd onmisbaar, dus we zijn bijzonder tevreden dat die alsnog heel de week aanwezig is.’’