Titelverdedigers aan de leiding in Kleine Tour

STEENBERGEN – De winnaars van de Kleine Tour van vorig jaar hebben vandaag meteen hun kandidatuur gesteld voor de eindzege. Bij de jongens schreef Mathijs de Kok de sprint op zijn naam, waardoor hij vanavond de gele trui mocht aantrekken. Bij de meisjes viel die eer te beurt aan Evi Jongenelen, die weer een tweestrijd met zus Sanne lijkt uit te moeten gaan vechten.

Sanne won de Kleine Tour in 2012 en 2013, Evi stond in 2014 en 2015 op de hoogste trede van het erepodium. Als nummer twee van de sprint en het algemeen klassement na deze eerste individuele wedstrijd, keerde Sanne vanavond huiswaarts met de witte trui om haar schouders.

De witte trui bij de jongens ging naar Luuk Leeuw, die bij de sprint op de Acacialaan als tweede eindigde in het dagklassement. Jos Oostvogels en Anna Zomers rijden morgen in de blauwe truien, zij leverden bij het sprinten de meest gemiddelde prestatie(s). Ook de zwarte trui verwisselde van eigenaar en is nu tijdelijk eigendom van Raymond Kouwen, die vanmorgen tijdens de sprint onderuit ging en van de dokter even een dagje rust moest houden.

Na het wedstrijdonderdeel zette de Tour-karavaan via Wouw koers richting het Belgische Essen, om via Roosendaal en Kruisland weer terug te keren in Steenbergen. De zonovergoten etappe, met temperaturen die opliepen tot 28 graden, was een voorbode voor de rest van de week. Volgens de weersvoorspellingen lopen de temperaturen morgen en donderdag zelfs op tot boven de dertig graden. Vrijdag koelt het iets af tot 25 graden, met kans op regen en onweer, zaterdag stijgt het kwik naar verwachting weer tot 29 graden.

Uitslagen sprint jongens en algemeen individueel klassement

1. Mathijs de Kok, 2. Luuk Leeuw, 3. Rens Cooijman, 4. Max Romme, 5. Willem de Groen, 6. Jari van der Zwart, 7. Bart van Tilburg, 8. Tom Feijtel, 9. Brent Jongenelen, 10. Ian Trouw.

Uitslagen sprint meisjes en algemeen individueel klassement

1. Evi Jongenelen, 2. Sanne Jongenelen, 3. Francesca Castelijns, 4. Lotte Iriks, 5. Noa van der Wou, 6. Ida Zantboer, 7. Eva Heshof, 8. Merel Janssen, 9. Kiki Heshof, 10. Lisa de Hoog.

Algemeen ploegenklassement jongens

1. Heijmans Uitzendorganisatie, 2. Jolanda’s Pedicure Salon, 3. Rabobank Zuidwest-Brabant.

Algemeen ploegenklassement meisjes

1. Formido Steenbergen, 2. Sportshop Heshof, 3. Madri Install Service.

Algemeen klassement etapperijden jongens

1. Jolanda’s Pedicure Salon, 2. Vuurwerkland Steenbergen, 3. Boekhandel Vermeulen.

Algemeen klassement etapperijden meisjes

1. Madri Install Service, 2. Formido Steenbergen, 3. Bouwbedrijf Verkaart.

Kijk voor de volledige uitslagen op www.kleinetour.nl

Fotoalbums van de Kleine Tour vindt u via

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-dinsdag-23-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-maandag-22-augustus.html

Foto’s Mark Koenraadt