Tiny Houses komen er waarschijnlijk toch

STEENBERGEN –Woningcorporatie Stadlander gooit de handdoek in de ring voor wat betreft de bouw van 1 persoonsappartementen in Buiten de Veste 2, maar lang zal deze daar niet blijven liggen. Projectontwikkelaars staan blijkbaar te trappelen om de zogenaamde Tiny Houses te realiseren zo bleek vanmorgen tijdens een persbijeenkomst ter gelegenheid van de start van de bouw op Buiten de Veste 2.

Wethouder Wilma Baartmans die namens de gemeente de aanwezigen door het gebied loodste, was aangenaam verrast door de spontane mededeling door twee van de aanwezige ontwikkelaars. “Het initiatief om alle bouwbedrijven bij elkaar te brengen bij de start van de bouwfase is nieuw, maar werpt nu al zijn vruchten af.”

Andere woonwens

Volgens Luud van Ginniken, initiatiefnemer van de 19 middeldure huurwoningen die bouwbedrijf Van Agtmaal in Buiten de Veste zet, is er wel degelijk behoefte aan zogenaamde tiny houses. “Wij zien zeker een markt voor deze woningen. Door de komst van de A4 is de ligging van de stad Steenbergen voor potentiele nieuwvestiging aanmerkelijk verbeterd. Daarmee ontstaat ook een nieuwe markt zoals die van de middeldure huurwoningen maar ook van 1 persoons appartementen. Het economische landschap van Steenbergen verandert en daar hoort een andere woonwens bij.”

Ook Memo projectontwikkeling en vastgoedontwikkelaar De Langen & Van den Berg die samen de Stadsboerderij in Buiten de Veste ontwikkelen zien mogelijkheden voor de bouw van tiny houses.

Kant- en klare woningen

Lang hoeft realisatie niet te duren. Het gebied is bouwrijp gemaakt en alle vergunningen zijn in een ‘onomkeerbaar’ stadium beland. Hoe de woningen eruit gaan zien, is afhankelijk van degene die ze uiteindelijk gaat zetten. Stadlander koos oorspronkelijk voor woningen van het Finch-merk. Maar ook Volker Wessels waar de eerdergenoemde middeldure huurwoningen vandaan komen, heeft een eigen lijn tiny houses. Deze passen binnen het ‘MorgenWonen’-concept waarmee woningen vanuit de fabriek kant-en-klaar geleverd worden en op locatie afgemonteerd.