Tino de Dino bij opening verkeersweek Pius X

WELBERG – Deze week staat op basisschool Pius X het verkeer centraal. Gisteren werd deze speciale week geopend met een zogenaamde 'Strapdag'. De kinderen en hun ouders was gevraagd om zoveel mogelijk lopend of fietsend naar school te komen en wie dat kon had aan dat verzoek voldaan. De kinderen werden verwelkomd door schoolmascotte Tino de Dino. Ze kregen bij aankomst ook een smakelijke appel, dus dat was een leuk begin van de dag. Reden ook om eens gezamenlijk het Straplied te zingen. Dat lied is speciaal geschreven om kinderen bewust te maken van de gevaren van het verkeer.

Vandaag – dinsdag – maar ook donderdag en volgende week maandag zijn de scholieren onder aanvoering van hun leerkrachten in de weer met de attributen uit de gemeentelijke verkeerskar. Er wordt op het schoolplein een verkeersparcours uitgezet waarop flink wordt geoefend op tal van situaties die de kinderen in het verkeer tegenkomen en waarbij belangrijk is dat ze weten hoe er mee om te gaan.

EHBO en een reuzetractor

Woensdag staat in het teken van de eerste hulp bij ongelukken. Dan zal verpleegkundige Conny Bakker de scholieren vertellen wat je zoal kunt doen bij verwondingen in het verkeer.

Ook vrijdag is er aandacht voor een mogelijk gevaarlijke verkeerssituatie. Dan komt firma Jacobs van de Welbergsedijk met een grote tractor met aanhanger naar het schoolplein. De kinderen wordt gewezen op gevaren van grote voertuigen in het verkeer en ze krijgen tips hoe ze hier in het dagelijks verkeer mee om moeten gaan.

Op pad

Volgende week dinsdag kunnen de scholieren vanuit een autobus de situatie op de snelwegen bekijken. De rit gaat overigens niet alleen langs talrijke verkeerssituaties, er is ook tijd voor aangenaam vertier vanwege het reisdoel. Die dag wordt namelijk het pretpark Drievliet bij Den Haag bezocht.

Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl